Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Een Cursus voor partners, familie en vrienden van mensen met dementie.Ketenzorg flyer 1 kopie

Herkent u dit bij iemand die u lief is?

 • allerlei dagelijkse bezigheden worden steeds moeilijker
 • spraak of het besef van tijd verminderen
 • het karakter en gedrag veranderen
 • stemmingswisselingen

Dan is deze cursus wellicht interessant voor u.
Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?

 • Meer inzicht in dementie
 • Meer inzicht in het ziektebeeld en het verloop
 • Beter inspelen op veranderingen in het gedrag
 • Beter omgaan met de emotie die bij uw dementerende partner of ouder optreden

Ook u bent belangrijk:

 • Wij bieden ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in een dergelijke situatie
 • We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven
 • U leert om steun te vragen indien nodig
 • Wij geven u tips waar u terecht kunt voor hulp en informatie

Wat is dementie? Dementie is een ziektebeeld dat zich laat zien door een geleidelijke achteruitgang van het geestelijk functioneren. Meestal staan problemen met het geheugen op de voorgrond. Alleen geheugenproblemen maken iemand nog niet dement, er moet meer aan de hand zijn. Zo wordt bij dementie het uitvoeren van allerlei dagelijkse bezigheden steeds moeilijker en kan ook de spraak of het besef van tijd verminderen. Het karakter en gedrag van de mens met dementie kan veranderen en er kunnen stemmingswisselingen optreden. We spreken pas van dementie als deze problemen samen voorkomen en zo ernstig zijn dat ze het functioneren van een persoon in het dagelijks leven belemmeren.

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden? U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in dementie, het ziektebeeld en het verloop. U kunt beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emotie die bij uw dementerende partner of ouder optreden. Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in een dergelijke situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig, en waar u terecht kunt voor hulp en informatie. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Wanneer? De datum is nu nog niet bekend. Heeft u interesse, laat het onze mantelzorgconsulent weten. 

Waar? De bijeenkomsten vinden plaats bij Welzijn Baarn - locatie De Leuning, Oranjestraat 8, 3743 GD Baarn (voldoende parkeergelegenheid).

Kosten? De cursus kost € 25,-. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie/thee. Betaling verloopt middels een factuur. Indien de kosten bezwaarlijk voor u zijn kunt u dit overleggen met onze mantelzorgconsulent.

Wanneer?
Hou onze agenda in de gaten.

Agenda overzicht

U kunt contact opnemen met onze mantelzorgconsulent via;
T: 06-1064 5530
Email mantelzorg@welzijnbaarn.nl