Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda
Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Aangescherpte maatregelen

Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet sluiten wij per donderdag 5 november onze locaties. Alle ontmoetingsactiviteiten stoppen en wij werken zoveel mogelijk vanaf huis. Alleen noodzakelijk diensten en afspraken die niet vanaf thuis en online gedaan kunnen worden, mogen plaatsvinden op een locatie. Mits de richtlijnen hierbij kunnen worden gehanteerd. (1,5 meter, bij lopen en bewegingen binnen de locaties, mondkapjes op). De receptie van Welzijnscentrum De Leuning is tussen 9-12 uur bemand om vragen op te vangen, noodzakelijke ritten van De Seniorenbus in de plannen enz.

Overigens geldt het welzijnswerk nog steeds als een cruciaal beroep. Net als in de Corona-situatie van de afgelopen maanden geldt dat welzijnswerkers hun werk kunnen blijven doen, mist zij rekening houden met de veiligheidsmaatregelen en de richtlijnen van het RIVM. Hieronder geven wij extra informatie over verschillende diensten:

De Seniorenbus

De Seniorenbus rijdt alleen de noodzakelijke ritten. Voor ritten naar de huisarts, de supermarkt, kapper, enz. kunt u een afspraak maken. Bel met: 035-5422020. De receptie van Welzijnscentrum De Leuning is tussen 9-12 uur te bereiken.

Administratie & Meer spreekuur online

De afspraken van het Administratie & Meer spreekuur zijn of online of telefonisch.

Bel voor al u vragen en met: Rian op 06 - 82337843 of Naima 06 - 12682427

Ook kunt een mail sturen naar: administratie@welzijnbaarn.nl.

Huisbezoeken:

Wij bezoeken u de komende 2 weken helaas niet meer thuis. Ook hier geldt: In sommige gevallen kunnen wij ons voorstellen dat 2 weken te lang is, wij kunnen dan een uitzondering maken. Deze beslissing is aan onze medewerkers.

U kunt altijd bellen als u vragen heeft

Ook hebben bezoekers ons via de telefoon kunnen vinden voor uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld als problemen zijn met de computer of het ophalen en wegbrengen van een pakketje. Wij horen terug dat men het erg prettig vindt dat men ook nu op ons terug kan vallen. Heeft u een hulpvraag? Bel met 035-3037888 voor Pit Baarn.

Bel & telefooncirkels

Wij snappen dat u behoefte heeft aan contact. Weet dan dat wij belcirkels hebben waar u gebruik van kunt maken. Zo bellen activiteitenbegeleiders van Welzijnscentrum De Leuning ter vervanging van de activiteit de bezoekers voor een kort gesprekje. Vanuit de gedachte ‘als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan’ Dit wordt erg gewaardeerd, men is blij om een telefoontje van ons te ontvangen.

Geef u op voor deze belcirkels bij de receptie van Welzijnscentrum De Leuning, op het nummer 035-5422020. De receptie is tussen 9-12 te bereiken.

De Telefooncirkel

U kunt ook van maandag t/m en met vrijdag gebeld worden. Iedere ochtend belt een vrijwilliger van Welzijnscentrum De Leuning u op. Neemt iemand de telefoon niet op, dan wordt de contactpersoon ingeschakeld, die vervolgens gaat kijken wat er aan de hand is. Zo nodig wordt medische of andere hulp ingeroepen.

Doel: Het geven van een gevoel van zekerheid, omdat er elke dag even contact is met iemand. Door een dagelijks telefoontje voelen deelnemers zich vaak minder alleen.

VOOR WIE? Ouderen of alleenstaanden die zich onzeker voelen, omdat ze niet dagelijks iemand spreken.

INFORMATIE: Er zijn buiten de eigen telefoonkosten geen kosten aan verbonden.

AANMELDEN: Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: Welzijnscentrum De Leuning tel.: 5422020 of per mail: anja.vandebeek@welzijnbaarn.nl

Onze telefooncirkel is alleen van maandag t/m vrijdag.

Jongerenwerk

Ook voor jongeren is de impact groot. Er heerst veel onwetendheid en ook nemen sommige jongeren het niet zo nauw met de nieuwe maatregelen. Om jongeren ook op de hoogte te brengen, informatie te geven en hen te helpen zodat ook zij de regels serieus nemen, gaat onze jongerenwerker de straat op. Hij zal jongeren aanspreken en informeren. Hierin wordt er nauw samengewerkt met de wijkteams en wijkagenten.

Voor ouders, kinderen en jongeren kan de site van het Nederlands Jeugdinstituut een uitkomst zijn. Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van betrouwbare antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus.

www.nji.nl

Wil je meer informatie of heb je vragen voor onze jongerenwerker?

Bel of app met Marco op 06 – 53262190 of Masja op 06 - 10912885

In de wijken

Thuiszitten alleen of met een heel gezin, het blijft een hele uitdaging. De spanningen in en om het huis kunnen ook behoorlijk oplopen. Wij kunnen ons voorstellen dat er in sommige gevallen behoefte is om met iemand te praten. Een professional die tips kan geven kan een uitkomst zijn.

Bel met ons wijkteam:

Latifa op 06- 10646080 (Welzijn Baarn)

Machteld op 06 - 10570492 (Welzin maatschappelijk werk)

Voor alle hulpvragen kunt u ook Pit Baarn bellen op 035 - 3037888

Heeft u een irritatie met uw buren? Een goed contact met uw buren is in deze tijd van belang. Dus laat de irritatie niet te hoog oplopen. En bel met Buurtbemiddeling Baarn. Het kan maar beter snel de wereld uit zijn. Beter een goede buur dan een verre vriend.

Jan op 06 – 51604220. Ook kunt een mail sturen naar: buurtbemiddeling@welzijnbaarn.nl.

Mantelzorg gaat gewoon door...

In deze tijd ook de zorg voor een ander gewoon blijven doen voelt misschien nu nog wel zwaarder. Weet dat u ook ten alle tijden met onze Mantelzorg Consulent kan bellen voor ondersteuning en meedenken. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, iemand die met u meedenkt, wilt u de nieuwsbrief Mantelzorg ontvangen en/of meer informatie?

Bel met Marianne op 06 - 10645530

Ook kunt een mail sturen naar: mantelzorg@welzijnbaarn.nl.

U wordt gebeld

Onze ouderenadviseur Doesjka maakt afspraken met alle ouderen die daar behoefte aan hebben. Wij vinden het belangrijk om met u in contact te blijven. Staat u niet in ons systeem maar wilt u wel even gebeld worden door Doesjka? Laat het ons weten.

Bel met Doesjka op 06 - 10644222

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com