Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda
Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Agenda overzicht

I.v.m. Corona gaan al onze groepsactiviteiten niet door. Tot nader order zijn alle deze activiteiten gestopt. Hierin volgen wij de richtlijnen van de RIVM, GGD en de regering.
Onze locaties zijn gesloten dit geldt voor Welzijnscentrum De Leuning en onze locatie op de Eemnesserweg. Alleen voor noodgevallen en op afspraak kunt op de Eemnesserweg terecht.

Dit doet Welzijn Baarn nog WEL

Veel gaat er voorlopig niet door, maar er kan ook veel wel. Hieronder vertellen we u graag wat wij nog WEL voor u kunnen betekenen.

BOODSCHAPPENSERVICE
De boodschappendienst bieden wij graag aan aan mensen die aan huis gekluisterd zitten en niemand in hun omgeving hebben die dit voor hen kan doen. Wij zoeken nog naar mogelijkheden om u daarbij te helpen.
Daarover later meer. Wel hebben wij vast een goed contact met Buurtsuper Harry Janmaat in Soest, die bezorgt (zelf na telefonische bestelling). En u kunt per pin of contant betalen.

Harry Janmaat Buurtsuper. www.harryjanmaat.nl
Bezorgservice:
maandag t/m vrijdag.
Levering voor particulieren: dagelijks (m.u.v. zaterdag en zondag) of in overleg.
Voor de eerste keer een bestelling plaatsen? Neem contact op via mail of telefoon.
Uniek: telefonisch (035-6012687) uw boodschappen lijstje doorgeven .

DE SENIORENBUS
De bus rijdt voor noodgevallen. Afgelopen week heeft de Seniorenbus een aantal inwoners van Baarn kunnen vervoeren voor een bezoek aan het ziekenhuis, een arts of voor het doen van boodschappen. Wilt u gebruik maken van de Seniorenbus? Bel met: 035-5422020.

UITEENLOPENDE VRAGEN
Ook hebben de bezoekers van De Leuning ons via de telefoon kunnen vinden voor uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld als er problemen zijn met de computer of het ophalen en wegbrengen van een pakketje. Wij horen terug dat mensen het erg prettig vinden dat ze ook nu op ons terug kan vallen. Heeft u een hulpvraag? Bel met 035-5422020 voor De Leuning of met 035-3037888 voor Pit Baarn.

BEL- & TELEFOONCIRKELS
Buiten vervoer en losse vragen zijn er ook verschillende belcirkels gestart. Zo bellen activiteitenbegeleiders van Welzijnscentrum De Leuning ter vervanging van de activiteit de vaste bezoekers voor een kort gesprekje. Vanuit de gedachte ‘als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan’. Dit wordt erg gewaardeerd, men is blij om een telefoontje van ons te ontvangen.

De Telefooncirkel: werkt als volgt:
U wordt, normaal gesproken van maandag t/m en met vrijdag, iedere ochtend gebeld door een vrijwilliger van Welzijnscentrum De Leuning. Neemt iemand de telefoon niet op, dan wordt de contactpersoon ingeschakeld, die vervolgens gaat kijken wat er aan de hand is. Zo nodig wordt medische of andere hulp ingeroepen.
Maar zolang het coronavirus heerst, werkt de telefooncirkel dook in het weekend

Doel: Het geven van een gevoel van zekerheid, omdat er elke dag even contact is met iemand. Door een dagelijks telefoontje voelen deelnemers zich vaak minder alleen.
Voor wie? Ouderen of alleenstaanden die zich onzeker voelen, omdat ze niet dagelijks iemand spreken.
Informatie:Er zijn buiten de eigen telefoonkosten geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: Welzijnscentrum De Leuning tel.: 5422020 of per mail: anja.vandebeek@welzijnbaarn.nl

JONGERENWERK
Ook voor jongeren is de impact groot. Er heerst veel onwetendheid, en ook nemen sommige jongeren het niet zo nauw met de nieuwe maatregelen. Om hen ook op de hoogte te brengen, informatie te geven en te helpen zodat ook zij de regels serieus nemen, gaat onze jongerenwerker de straat op. Hij of zij zal jongeren aanspreken en informeren. Hierin wordt er nauw samengewerkt met de wijkteams en wijkagenten.
Voor ouders, kinderen en jongeren kan de site van het Nederlands Jeugdinstituut een uitkomst zijn. Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van betrouwbare antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus.
www.nji.nl
Wil je meer informatie of heb je vragen voor onze jongerenwerker?
Bel of app met:
Abdessamad Astitou: 06 53262190
Masja van der Linden: 06 10912885

IN DE WIJKEN
Thuiszitten alleen of met een heel gezin, het blijft een hele uitdaging. In gezinnen kunnen de spanningen behoorlijk oplopen. Ouders kunnen de behoefte hebben om met iemand te praten. Een professional die tips kan geven kan uitkomst zijn.
Bel met ons wijkteam:
Latifa Souidi: 06 10646080
Masja van der Linden: 06 10912885
Machteld van Vulpen; 06 10570492 (Welzin maatschappelijk werk)
Voor alle hulpvragen kunt u ook Pit Baarn bellen op 035 - 3037888

Goed contact met de buren is in deze tijd van nog meer belang. Irriitatie over-en-weer? Laat die niet te hoog oplopen. Bel met Buurtbemiddeling Baarn. Het kan maar beter snel de wereld uit zijn.
Jan Vrugteveen: 06 51604220.
Of e-mail: buurtbemiddeling@welzijnbaarn.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

MANTELZORG GAAT GEWOON DOOR…
In deze tijd ook de zorg voor een ander gewoon blijven is vast nog zwaarder. Mar u kunt te allen tijde met onze mantelzorgconsulent bellen voor ondersteuning en advies. Alle mantelzorgers die bij ons bekend zijn, worden door Marianne en Joke gebeld. Staat u nog niet in ons systeem, bent u wel mantelzorger met behoefte aan een luisterend oor, iemand die met u meedenkt? W u de nieuwsbrief Mantelzorg ontvangen en/of meer informatie?
Bel met Marianne Bosch: 06 10645530.
Of e-mail: mantelzorg@welzijnbaarn.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

ADMINISTRATIE & MEER SPREEKUUR ONLINE
Onze locatie aan de Eemnesserweg is dicht. Maar het spreekuur van Administratie & Meer biedt u ook nu hulp bij het invullen van formulieren (van bijvoorbeeld belastingen, gemeente of uitkeringsinstanties), en ondersteuning bij andere vragen en persoonlijke problematiek. Wij doen dit per telefoon of via online video-bellen.
Bel met Rian of Naima op 035 – 5436222.
Of e-mail: administratie@welzijnbaarn.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

CONTACT MET DE OUDERENADVISEUR
Onze ouderenadviseur Doesjka van Reijn belt met alle ouderen die in ons systeem staan. Wij vinden het belangrijk om met u in contact te blijven. Staat u niet in ons systeem, maar wilt u wel even gebeld worden door Doesjka? Laat het ons weten. Zij kan als ouderenadviseur via de telefoon veel regelen. Dus bel als u vragen heeft, ook over wonen met betrekking tot ouder worden.
Bel met Doesjka op: 06 10644222.

TE VEEL REKENINGEN EN BETALINGEN?
Heeft u geen inkomen meer, zit u met uw handen in het haar? Weet u niet meer hoe u uw rekeningen moet betalen? Het kan u helpen om even te bellen met onze armoederegisseurs. Zij kunnen u informeren over de regelingen en meedenken over oplossingen. U kunt er maar beter snel bij zijn !
Bel met:
Latifa Souidi: 06 10646080.
Abdessamad Astitou: 06 53262190.

TELEFONISCH MATCHEN
Maatje Baarn gaat tijdelijk telefonisch matchen, en helpt mensen die aanspraak missen, door hen te koppelen aan een vrijwilliger die hen in een afgesproken frequentie opbelt voor een informeel gesprek. Doel is dat deze mensen, door regelmatig contact met iemand te hebben, zich minder eenzaam voelen. Niemand mag er alleen voor staan (of dit gevoel hebben). Dit doet Welzijn Baarn door een telefoontje of, wanneer haalbaar en gewenst, via videobellen.
Heeft u extra aanspraak nodig? Zou u dat prettig vinden? Bel met Pit Baarn op 035 3037888.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com