Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

MBvO 1

Voor:Senioren 50+
Wanneer:
Tijd:09:15 - 10:15
Locatie:De Leuning
Ruimte:Zaal 3

Bewegen is goed voor lichaam en geest. U doet het meestal zonder er bij na te denken. Loopt door de stad of u bent aan het klussen. Terwijl u beweegt, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. U slaapt lekkerder en staat 's ochtends fitter op. Voldoende bewegen houdt uw hart en uw bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte kleiner. Gezond gewicht U eet gezond, maar lukt het niet om uw ideale gewicht te bereiken? Bewegen helpt. Hoe meer u beweegt, hoe gemakkelijker uw gewicht op peil blijft. Bewegen is dus goed voor uw hart en uw bloedvaten, maar het heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Voordelen van bewegen: • verbetert de spijsvertering; • u gaat makkelijker naar de wc en heeft minder last van verstopping • gaat botontkalking tegen • heeft een gunstig effect op diabetes (suikerziekte) MBvO staat voor bewegingsactiviteiten voor mensen van 65 jaar en ouder. De activiteiten zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van ouderen. Het gaat om gymnastiek, spel (sporten).Deze activiteiten worden gegeven door specialisten die daarvoor de erkende MbvO -opleiding hebben gevolgd. MBvO heeft als doel een bijdrage te leveren aan het zo optimaal en zelfstandig mogelijk functioneren van ouderen. Belangrijk is het plezier en de gezelligheid door de mogelijkheid tot ontmoeting en contact.

U kunt altijd een keer binnen lopen en vrijblijvend meedoen. U bent van harte welkom op vrijdag van 09.15 tot 10.15 of van 10.15 tot 11.15 en van 11.15 tot 12.15 uur in DVC De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn (tel: 035-5422020).

Trefwoord(en):gym, bewegen, conditie, gezond, gewicht,

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com