Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Darts

Voor:Alle leeftijden
Wanneer:
Tijd:14:00 - 16:00
Locatie:De Leuning
Ruimte:Zaal 3

Darten bij De Leuning

Vroeger noemde wij het gewoon 'pijltjes gooien' maar tegenwoordig spreken we over Darts of Darten. Darts is een spel wat gespeeld wordt met 2 spelers of 2 teams een dartsbord en pijlen

Elke vrijdagmiddag  bent u van harte welkom om een pijltje te komen gooien bij De Leuning en humor staan hierbij hoog in het vaandel. Vindt u het leuk om het een keer uit te proberen, dan bent u van harte welkom.

Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is de sport ook in Nederland populairder geworden. Darten is een eeuwenoud spel. Waar het precies vandaan komt is niet bekend, maar waarschijnlijk is het begonnen met het gooien van korte speren op omgekeerde bodems van wijntonnen en later op doorgezaagde boomstamschijven. De jaarringen van de boom verdeelden de schijf in vakjes voor de puntentelling. De nummering, die aan de buitenzijde van het dartbord rondom het scorende gedeelte te zien is, lijkt willekeurig te zijn aangebracht, maar hoge scores staan nooit naast elkaar. Er zit geen echte logica in, maar toch is het met opzet zo gedaan. In 1896 ontwierp Jack Bury, een toen 44-jarige timmerman uit Lancaster, de nummering van het dartbord, zoals die nu nog bekend is.

 

 

Trefwoord(en):Darts mannen spel spelen ontspanning

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com