Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Koersbal

Voor:Alle leeftijden
Wanneer:
Tijd:09:30 - 11:30
Locatie:De Leuning
Ruimte:Zaal 1

Koersbal
 
Een plezierige sport die door iedereen gespeeld kan worden. Ook dit jaar wordt er Koersbal aangeboden in De Leuning. Dit is uw kans om eens kennis te maken met wat koersbal is. U kunt nu zelf ondervinden dat het een leuke, gezellige maar ook sportieve sport is waar u én lekker aan het spelen bent, gezellige mensen ontmoet én u ook nog een beetje in beweging bent.

Elke woensdag in Welzijnscentrum De leuning , tussen 09.30 – 11.30 uur!

Wat is Koersbal precies?


Koersbal wordt gespeeld op een vilten mat van twee bij acht meter, een set van twee maal vier ballen en een wit doelballetje (de jack). Het spel wordt bij voorkeur gespeeld door een team van 6 tot 16 personen. Bij het spel kunnen steeds twee personen met elk vier ballen tegen elkaar spelen (bij teams van 6 tot 9 personen) of koppels van twee personen met elk twee ballen (bij grotere teams). Eerst wordt de jack uitgegooid en daarna rollen de spelers om beurten een bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen. Het rollen van de bal naar de jack levert echter problemen op omdat de ballen aan één kant zijn verzwaard. Deze rollen dus niet in een rechte lijn maar met een bocht (een koers) naar de jack toe. Iedereen, man of vrouw, valide of minder valide kan deze sport beoefenen omdat er geen lichamelijke of fysieke inspanning voor nodig is. Na wat oefenen kan iedereen het koersen onder de knie krijgen.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com