Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Digitaal nalaten

Voor:Senioren 50+
Wanneer: Geen data gevonden.
Tijd:10:00 - 12:00
Locatie:De Leuning
Ruimte:Zaal 1

Uw digitale nalatenschap

In onze moderne maatschappij zijn we steeds vaker online te vinden. We gebruiken overal inloggegevens en wachtwoorden voor. Zorg dat uw nabestaanden deze gegevens weten of kunnen opzoeken.

Waarom is dit belangrijk?

We hebben steeds meer informatie online staan, denk aan e-mailadressen, foto’s, accounts op sociale media en en documenten bij opslagdiensten.

Voor al deze gegevens heeft u ook de noodzakelijke wachtwoorden. Het is van belang dat niemand uw gegevens weet. Maar dit is dan ook weer lastig voor de nabestaanden als u overleden bent, de online gegevens en accounts blijven dan gewoon bestaan.

De nabestaanden weten vaak niet waar u allemaal actief op het internet was maar doordat zij de wachtwoorden niet weten kunnen zij niet bij de accountgegevens. Het beëindigen van accounts is voor nabestaanden vaak een ingewikkelde procedure. Zorg daarom dat uw digitale leven ook inzichtelijk is voor uw nabestaanden.

Een overzicht maken.

Maak een overzicht van al uw online activiteiten en bepaal wat er met uw online gegevens moet gebeuren: Bijvoorbeeld wilt u dat uw sociale media-accounts worden verwijderd of moeten ze juist online blijven ter nagedachtenis?

Het overzicht kunt u thuis bewaren. Bewaar verder uw wachtwoorden op een veilige plek en geef iemand daar de toegang tot. Ook kunt u bijvoorbeeld een wachtwoordmanager gebruiken. Zorg dat een vertrouwenspersoon de inloggegevens van de wachtwoordmanager heeft.

Informatieochtend:

Op onze informatieochtend op 30 april vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden. Aanvang 10.00 uur, einde circa 12.00 uur

Trefwoord(en):digitaal nalaten computer senioren

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com