Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel

Voor:Volwassenen
Wanneer: Geen data gevonden.
Tijd:19:00 - 21:00
Locatie:Boogh
Ruimte:Boogh

Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
cursus voor partners, familie en vrienden die zorgen voor iemand met NAH

“Mijn vrouw heeft nergens zin in en zit maar op de bank, terwijl ze vroeger een actieve vrouw was, hoe pak ik mijn sociale leven weer op.” “ Ik durf mijn man nauwelijks alleen te laten. Als hij iets wil moet het direct gebeuren. Ik ben bang dat er iets mis gaat.”

Herkent u zich in een van bovenstaande citaten en heeft u behoefte aan meer informatie over NAH en hoe hiermee om te gaan? Dan is deze cursus vast iets voor u!

Wat is Niet Aangeboren Hersenletsel? Niet Aangeboren Hersenletsel is schade aan de hersenen door zuurstoftekort;  bijvoorbeeld door een herseninfarct, ongeluk, hersentumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie.

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?
U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in de gevolgen van een hersenletsel. U kunt beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emotie bij degene met het hersenletsel. Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in een dergelijke situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig, en waar u terecht kunt voor hulp en informatie.

Wie geven de cursus De cursus is een samenwerking tussen Boogh Baarn en steunpunt Mantelzorg Baarn. Boogh heeft deskundigen die u uitleg kunnen geven over het hersenletsel en de gevolgen hiervan. Ook geven zij tips & tools hoe hiermee om te gaan.
De mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Baarn kan u informatie en advies geven over hoe om te gaan met uw mantelzorgtaken in uw dagelijkse leven, de waardering voor mantelzorgers, (gemeentelijke) regelingen en zij is op de hoogte van de sociale kaart van gemeente Baarn e.o.
Er zijn geen kosten aan verbonden bij deelname aan deze cursus.

Wanneer?

De cursus, 5 bijeenkomsten, wordt gegeven op de dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.
De data zijn:
• 5 februari,
• 19 februari,
• 26 februari,
• 5 maart,
• 2 april 2019 (terugkom moment)

Inloop vanaf 19:00 uur, start: 19:15 uur.

Deelnemers: de groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 mantelzorgers

Waar? De bijeenkomsten vinden plaats in activiteitencentrum Boogh, Schoolstraat 53-A, Baarn.

Informatie:

  • Marianne Bosch  Steunpunt Mantelzorg Baarn 06-10645530
  • Albert van Dam Trajectbegeleider Stichting Boogh 035-5426043

 

Trefwoord(en):Mantelzorg, NAH, Niet aangeboren hersenletsel, deskundigheidsbevordering, gedragsdeskundige, Yucel, CSI, Caregiver Strain Index

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com